top of page
  • Szerző képeKB könyvesblog

K. Stubbs - L-A. Saulnier - Erotikus masszás

Terveim szerint jelen februárt a szerelemnek és testiségnek kívánom ajánlani. Egyrészt, Valetin-napra egy különleges poszttal készülők, illetve szeretném ezt a tematikát mélyebben kibontani. Szóval, a Szerelemhó első ajánlóját olvashatjátok.

 

Minden pár életében eljön az a pillanat, amikor a "romantikus együttlétek" már elvesztik a kezdeti tüzüket, elvész az újdonság ereje. Ugyanaz a partner, ugyanaz a póz, ugyanaz az ritmus, ugyanaz az ágy: természetes, hogy a megszokott már nem bír akkora szenvedéllyel. Ez azonban nem kell, hogy egy kapcsolat végét jelentse. Inkább úgy gondolnék rá, mint egy lehetőségre, vagy még inkább, egy emlékeztetőre. Hogy megújulásra van szükség. Mitológiai képpel élve: egy egészséges kapcsolat olyan, mint a főnixmadár. Mindig újjá kell születnie. Ahogy nekünk is. Ehhez meg, nem árt némi tűz...

Kép forrása: Dainis Graveris/Unsplash
Kép forrása: Dainis Graveris/Unsplash

A miért tisztázása után egy hogyannal készültem, avagy, egy olyan könyvvel, ami fűszerként szolgálhat a "szerelmi együttlétekhez". A magas válási, a számtalani párkapcsolati problémát látva pedig elmondhatjuk: bizony, némi sózásra nagyon is szükség lenne!


Ez az 1989 San Fransico (hippikultúra fő)városában írt könyv nem hosszú, egy délelőtt alatt elolvastam, hisz jó része kép. A képek egy-egy masszásmozdulatot mutat be. A felépítése lényegében megegyezik egy teljes testmasszással. Fokozatosan épül fel, és aki egyből a genitáliákkal akar foglalkozni, csalódni fog. A könyv lassan építi fel a mozdulatok sorrendjét, és ezt nagyon helyesen teszi. Végül is, nem lehet határidőre szerelmeskedni, meg amúgy, nem verseny, hogy rohanni kelljen. Meg kell tisztelni a partnert, hogy rászánjuk azt az egy (vagy több) órát.


Éppen ezért, időigényes folyamatról beszélünk, de ne felejtsük el, hogy a partnerükre szánt percek nem feleslegesek, hanem megtérülő befektetések. Ez a könyv kényszerít is arra, hogy kellő időt adjunk a másikra, hisz nem lehet gyorsan, kapkodva masszírozni. Vagyis, lehet, csak nem jól.

Kép forrása: Dainis Graveris/Unsplash
Kép forrása: Dainis Graveris/Unsplash

Emellett, nálam a testiségről alkotott kép miatt is érdekes a kötet. Számomra akkor lesz a szex szeretkezés, ha a testiség mellett többletérték áll fenn. Érték lehet az odaadás, odaszánás, amely a külső érzékek kényeztetésében nyilvánul meg. Viszont szimpla testiségnél több, minőségileg más, hisz nem az a lényeg, hogy orgazmus legyen, hanem hogy adj. Az adásban nyilvánul meg a másik szeretete, s így belsőleg, intim módon is összekapcsolódhat az ember a másikkal. A masszás meg azért remek, mert az adás aktusa valósul meg. Nem az orgazmus a lényeg, s nem is a másik testének felfedezésem (inkább kellemes mellékhatások), hanem a másik lelkével, szellemével alkotott kapcsolat kialakítása. A szerelem, a vágy, hogy adj és befogadj. Nem csak testi síkon, hanem érzelmin is, sőt...


ÉN úgy hiszem, egy teljesen őszinte, megnyílt, intim együttlét, ahol megvalósul az összhang, spirituális élmény is lehet. A bibliai teremtéstörténet szerint Ádám elnevezte Évát, megjövendölte a szerelmi ragaszkodást és kimondta: "lesznek ketten egy testté." [1] Habár természetesen értelmezhető szimbolikusan, avagy a gyermekáldásra vonatkozóan a szöveg, én nem tudok elmenni a szeretkező pár eggyé válásának képe mellett.


Ezért is úgy hiszem, hogy amikor két minőség találkozik, elérhető akár egy magasabb minőség is, és a tér-idő érzékelésből kiszabadulva, akár egy spirituális élménnyé is válhat a szeretkezés. A masszás is hasonló út, tehát szellemi útkeresőknek is tudom ajánlani. Sőt, még inkább spirituális, mert a masszást hangulatzenével, és meditációval is össze lehet kötni. Külső inger, de belső felfedezés, és a Mostban történő elmerülés...


Összefoglalva elmondható, hogy ez a könyv egy remek útmutató. Talán még feltehető a kérdést, hogy egyedülállóknak ajánlóm-e, vagy nem szemétség-e őket a magányukra emlékeztetni. Én erre azt mondom, nagyon is olvassák el! Egyrészt, lehet fejben készülni, másrészt, növeli a szexuális intelligenciát, harmadrészt, motivációt ad a társkereséshez. Éppen ezért, bátran tudom ajánlani!


Szubjektív értékelés: 10/9


Amennyiben szívesen vásárolná könyveket, és felár nélkül a blog működését, kérlek, az alábbi linken keresztül tedd meg: https://lira.hu/tradetracker/?tt=4784_12_360807_


Köszönöm!


[1] 1Móz 2:24

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page