top of page
  • Szerző képeKB könyvesblog

Gantner Ádám – A l@tor

A könyvajánlók (vagy riasztók) elején néha személyes történettel kezdek, s most is egy önvallomással nyitok: többször regisztráltam Tinderre, Badora, sőt, a lovebox.hu-is. Ahogy elkezdek gondolkodni az online társkeresés során megismert Dórákra, Krisztikre, Enikőkre, Noémikra, Fruzsinákra, Rékákra, Andikra, Barbarákra, Vikikre és társaikra, akikkel beszélgettem, rájöttem: sokszor alig-alig jutnak eszembe a teljes nevek. Arcok, beszélgetések… és a képzavar. A posztmodern kor a lehetőségek széles garmadáját kínálja: a párkapcsolatok terén is. Nem csoda, hogy a választék néha túlterheli a férfi- és női agyakat.

Kép forrása: Jonathan J. Castellon/Unsplash
Kép forrása: Jonathan J. Castellon/Unsplash

Gartner Ádám talán a lovebox.hu aranykorában szerezte az élményeit (legalább is, amikor fenn voltam, sokkal kevesebb volt az aktivitás, nekem csak egy randi jött össze). Elolvashatjuk, ahogy a XXI. század férfija beleveti magát az online húspiacra, annak minden sekélyességével és mélységével együtt. Ezeket az élményeket pedig mi is átéljük: az egyes szám első személy ebben talán segít, azonban egyeseknek ez fárasztó lehet.


A könyv alapja tehát egy sikertelen és munkanélküli író szerelmi kalandjai. A profilalkotás, reménykedés, az online történő nyomulás, a „megfigyelések”, a randirutin… és ugye maguk az „események”. A jelen azonban nem lehet teljes a múlt élményei nélkül: az írás nem lineáris szerkezetű, visszaugrunk az időben, láthatjuk például az első balatoni tiniszerelemet, a nőkkel való korai ismerkedés élményeit is.

Gantner Ádám idézet

Számomra hihetetlen érdekes volt a csábítás dinamikájába betekinteni. Jó dolog, hogy az említett helyszínek számomra is ismerősek, és hogy a szerző természetesen érti és megéli a magyar kultúrát. A Margitszigeti leírások pedig kifejezetten megihlettek. 😉Mégis… megannyi kaland után is érezzük az ürességet. Hiába vannak sikerek, kudarcok, élmények és kalandok. Az élet így nem teljes. A szívügyek meg nem könnyűek: össze vagyunk zavarodva, és keressük a jó válaszokat és a megfelelő társat. Csak reménykedünk: és bízunk a jövőben. Végül is, bármikor befordulhat a nagy szerelem…


Ajánlom:

  • ha fejből tudod Casanova életrajzát,

  • ha nem pironkodsz az explicitebb részeknél,

  • ha érdekelnek a társkeresés kulisszatitkai.

Nem ajánlom:

  • ha szerinted minden férfi egy kéjéhes disznó (valószínűleg csak megerősítenéd).


Szubjektív értékelés: 10/6,5


Amennyiben megvennéd a könyvet, és egyben felár nélkül támogatnád a blog működését, kérlek, ezen a linken keresztül tedd meg: https://lira.hu/tradetracker/?tt=4784_12_360807_https%3Awww.lira.huhuantikvarirodalomszepirodalomnovella-elbeszelesa-lator-antikvar-6


Köszönöm!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page