top of page
  • Szerző képeKB könyvesblog

Pierce Brown - Sötétség kora I és II

A Sötétség kora Pierce Brown a Vörös lázadás könyvének immár ötödik folytatása – két kötetben. Korábban írtam már kritikát a sorozatról, de ez a könyv kimaradt, hisz akkor még nem volt kiadva. A történetre akkor egyetlen szót használtam: EPIC! Hát igen, elfogult vagyok az űrrómaiak és a vörös plebs története iránt.

NASA/Unsplash
Kép forrása: NASA/Unsplash

A szerző most se hagyott cserbe, számtalan újabb csavart láthatunk a lúnai politikában, a merkúri harcmezőn és a marsi bányákban. Új szövetségek jöttek létre és bomlottak fel, új szereplők jelentek meg és régiek távoztak el. A politikai csatározások és harcok közben nem csak epikus képet kaptunk, hanem kiváló karakter ábrázolásokat. Ephraim figurája egy régi archeotípust hoz, ez pedig a morcos, törvényen kívüli, de mégis jószívű útonálló, a Han Solo Brown univerzumában. És még sorolhatnám… Emellett a harcok leírása egyszerűen ízletes! Szinte én is ott futok a folyosókon vagy farkasbőrbe bújva gravcsizmában repülök a sivatagon keresztül.


Hihetetlen jók a csavarok a történetben, azonban néhol őket kicsit túl klisésnek éreztem. A sztori szerint embermilliárdok élnek Naprendszer szerte. És mégis: kiderülnek a rokoni szálak, és olyanokat látunk, akiket már nem kéne! (Remélem, kellően ködösen fogalmaztam)

Ezekkel együtt is számomra működött a történet, nem lepne meg, ha az esetleg a könyvből készülő sorozat a Trónok Harca HBO sorozat (kivéve a két utolsó évad) minőségét és népszerűségét érné el. De visszatérve a jelen könyvhöz: tény, hogy ezt a könyvet önmagában nem ajánlom! Itt ismerned kell a karaktereket és közös történetüket. Szóval, menj vissza a Vörös lázadáshoz!


Tipp 1#: Aláfestő zeneként, végtelenítve ezt ajánlom:


Ajánlom:

  • annak, aki olvasta az első könyvet. Mondjuk neki felesleges is ajánlanom.


Nem ajánlom

  • aki nem olvasta az előző könyveket.


Szubjektív értékelés: 10/9,5


Az új kötetet itt is megvásárolhatod, nem kell keresgélned, illetve egyben a plusz költségek nélkül blogod is támogathatod:


Itt meg a többi kötetet:

Vörös lázadás:


Aranyháború:


Hajnalcsillag


A káosz évei


Köszönöm!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page